Egy kisméretű pilóta nélküli repülőt fejleszt a DARPA
2022. szeptember 16. írta: borcsok

Egy kisméretű pilóta nélküli repülőt fejleszt a DARPA

Az apró drón szinte bárhol leszállhat majd a tervek szerint és így kiváló lehet az amerikai hírszerzés számára - olvashatjuk a Wasington postban . A drón egy felszállással képes lesz 16 órát repülni . A fel és leszállás függőlegesen fog történni . A leszálláshoz 320 négyzetláb tiszta területre van szükség .

dron.jpg

A kép csak illusztráció!!!!!

A kép forrása : Pixabay

A DARPA illetékesei azt közölték , hogy sokkal hatékonyabb lesz a hírszerzés mint a jelenlegi gépekkel az most lehetséges . Az államok haditengerészete képesebb lenne tovább repülni és így a különböző csatatereken kiváló minőségű képeket tudnának készíteni . A fejlesztéskor igazi kihívás a fejlesztők számára például a tengeren ringatózó csónakra való leszállás .

A DARPA  az X-Plane fejlesztésében együttműködik repülőgép irányító cégekkel és védelmi vállalkozókkal . A repülőgép gyártó cégekre fog várni a hajtómű és a kisméretű akkumulátor fejlesztése . Ügyelni fognak arra is , hogy olcsó alapanyagokat használjanak fel . Hamarosan a vállalatokat felkérik arra , hogy tájékozódjanak a projektről és tegyék meg a javaslataikat . 

Forrás : Washington Post

 

süti beállítások módosítása