A Star Wars hatás
2022. szeptember 17. írta: borcsok

A Star Wars hatás

Most , hogy már szinte naponta megnézhetném a Csillagok háborúját a Disney+ on újból átjárt az a hatás amit akkor éreztem amikor először láttam a moziban . Akkor még csak fekete és fehér kópiában játszották , de ez nem volt lényeg . Csak az volt a lényeg , hogy valami újat látunk amit eddig még soha .

csillagok_haboruja.jpg

A kép forrása : Pixabay

Akkoriban is voltak scifi filmek mint az Alfa holdbázis vagy a Pirx kalandjai , hogy csak néhányat soroljak az akkori választékból . Ezek azonban rém unalmasnak tűntek a Star Wars után . Túl lassúak voltak ezekben a filmekben az űrhajók és esetlenül bután néztek ki . Ezzel szemben a Lucas filmben gyönyörű űrjárműveket láthattunk amelyek nem csiga lassúak voltak hanem a gondolat sebességével is felértek . Minden sokkal pörgősebbé vált . 

A film feladta a leckét a többi filmgyártónak is . Eddig úgy gondolták , hogy a scifi filmek gyártása nem gazdaságos és hasznot sem termel . Ezzel szemben jött a Csillagok háborúja és ezt a felfogást romba döntötte . Egy új löketett adott a műfajnak ami azóta is tart . 

George Lucas a könyvében írt arról , hogy régóta dédelgetett terve volt egy ilyen eposz legyártása . Felismerte , hogy ennek a világnak hiányzik ez a fajta mese világ . És így megszületett a Star Wars univerzum . 

süti beállítások módosítása