Néhány tanács az otthon, online dolgozóknak !
2022. szeptember 19. írta: borcsok

Néhány tanács az otthon, online dolgozóknak !

Manapság egyre többen dolgoznak otthon és ezt csak felgyorsította a covod 19 megjelenése . Néhány tanácsot adok annak érdekében , hogy a munkádat hatékonyan tudd végezni otthon is .

otthoni_munkavegzes.jpg

A kép illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

Igyál elegendő vizet !

Tapasztalatból tudom , hogy amikor belemerülök a munkámba akkor nem gondolok arra , hogy inni is kéne . De mivel szüksége van a testünknek vízre ezért azt a 1.5-2 liter vizet meg kell inni . Én magam mellé teszem az 1.5 literes palackos vizet és abból anélkül ihatok , hogy elhagynám a munkahelyet .

Nyugodt helyen dolgozz !

Szintén a tapasztalatomból meríthetek , a TV a rádió nagyon zavaró lehet akkor amikor koncentrációra van szükség . Például most amikor ezeket a sorokat írom nagyon zavaró lenne , ha szólna a zene vagy más egyéb hanghatás vonná el a figyelmem . Az még zavaróbb ha két fontos dolog megy egyszerre . Írsz és közben menne egy oktató videó . :) Egyenlő a káosszal . 

Gondoskodni kell a friss levegőről !

Az agynak sok levegőre , oxigénre van szüksége . Attól lesz frissebb a gondolkodás is . Többször is kinyithatod az ablakodat a napon belül .

Reggeli készülődés a munkára 

Amikor reggel felkelek a munkához akkor úgy cselekszem mintha nem itthon dolgoznék . Tehát elvégzem a szükséges dolgokat , reggelizem is . Miközben a rutinos dolgaimat végzem rákészülök az online melóra . 

A védőszemüveg használata

Bármelyik szemüvegkészítő boltban készítenek számodra akár dioptria nélküli ( Nekem ilyen van ! ) szemüveget . A szemüveg védi a szemeget a káros sugaraktól és a kiszáradástól .

süti beállítások módosítása