Te repülnél akkumulátoros repülőgéppel ?
2022. szeptember 22. írta: borcsok

Te repülnél akkumulátoros repülőgéppel ?

A légitársaságok megbízásából egyre több akkumulátoros repülőgép fejlesztés születik . A tervek szerint 2028-ra némelyik fejlesztés abba a fázisba kerül , hogy már repülhetnek vele az utasok . A klímaváltozás miatt a tudósok is sürgetik ezt az irányt a repülőgép gyártásban .

heart_aerospace_es-30.png

A kép forrása : Youtube | Így néz ki a Heart Aerospace ES-30 elektromos repülőgép !

Azért is fontos mert - ki hitte volna ? - a repülők fogyasztják a legtöbb üzemanyagot és így ennek értelmében a legtöbb káros anyag kibocsátás is tőlük származik a közlekedés területén . A The Washington Post szerint néhány légitársaság (United, a Mesa és az Air Canada) már le is adta a rendeléseit a Heart Aerospace ES-30 akkumulátoros repülőgépre  . 

A Svéd fejlesztésű repülőgép egyenlőre csak 30 utas szállítására lesz alkalmas . És ugyancsak azt mondhatjuk , hogy egyenlőre rövid távokon lehet használni . De mivel minden kezdet nehéz így annak is örülhetünk , hogy valami elkezdődött . 

A kisebb gépek is - amelyek csak egy személyesek - engedélyt kaptak . Elektromos hidroplánokat is tesztelnek . És egy évtizeden belül a hibrid gépek is szolgálatba állhatnak . 

A fentebbi probléma , hogy a repülés bocsátja ki a legtöbb káros anyagot nagy gondot okoz a légitársaságoknak . Mondhatni , hogy állandó nyomás alatt vannak tartva . Ezért is kedvező számukra az elektromos repülőgép projekt . Egy másik szempontból is kedvező lenne a légitársaságoknak az átállás . Nagyon sok üzemanyag költséget tudnának megtakarítani . És persze a karbantartási költségek is drasztikusan csökkennének . 

Néhány akadály is fennáll azonban amit érdemes megjegyeznünk . Az egyik az akkumulátoroknak a fejlesztése. Egy akkumulátornak képesnek kell lennie arra , hogy kereskedelmi utazásokat is végre tudjanak hajtani biztonsággal . ( A Kínaiak új akkumulátora igaz ugyan , hogy autókra van fejlesztve , de kisit átgondolva működhetne a repülőknél is . - szerkesztő) Az engedélyeket is meg kell szerezni a repülők használatához . És az is nagy feladat , hogy hogyan vegyék rá az utasokat , hogy elektromos repülővel repüljenek .

süti beállítások módosítása