Megfelelő pihenéssel növelhető a munkahelyi teljesítmény
2022. szeptember 13. írta: borcsok

Megfelelő pihenéssel növelhető a munkahelyi teljesítmény

A kutatók azt vizsgálták , hogy milyen hatással van a szünet a dolgozókra . Azt találták , hogy a kis szünetek jelentősen megnövelték a teljesítményt . Ez abban az esetben igaz ha nem túlságosan terhelődik le szellemileg a vizsgált személy. Ha erősen leterhelődött szellemileg a dolgozó akkor csak a hosszabb szünet segíthet a teljesítményen . Végső soron a teljesítmény a szünetek hosszával egyenes arányban nő . A vizsgálat nem terjedt ki olyan esetekre amikor a dolgozó feszült vagy ép szorong . 

masszazs.jpg

A kép illusztráció . A kép forrása : Pixabay

A munkahelyi pihenéssel kapcsolatban megemlíteném a Google-t . Ott szerintem mindenki szeretne dolgozni . A cég nagyon állatbarát és ezért megengedi a dolgozóknak , hogy bevigyék a kis állataikat . A jó munkavégzés jutalma náluk a masszázs . Egymást ajándékozhatják meg egy bónusz masszázzsal amit a cég saját edzőtermében válthatnak be . A Google- nak külön csapata van arra , hogy a munkatársainak elvégezzék az apró dolgaikat , mint pl. bevásárlás,autómosás és még sorolhatnánk . Az ingyen ennivaló is vonzó a munkahelyen . De összegezve az óriás cég mindent megtesz annak érdekében , hogy a dolgozói jobban érezzék magukat mert akkor a teljesítményük is kiváló lesz . Azonban most 2022 -ben csak a 7. helyen végzett a legjobb munkahelyek listáján .

Az Nvidia számiástechnikai cég végzett az első helyen 2022-ben ,tehát ők most a legjobbak . A dolgozóik jelezték , hogy a cég biztosítja a munka és magánélet közti egyensúlyt . Izgalmas kihívások is jellemzik a munkahelyet . A főnökség pedig gondoskodó , gondoskodó és laza szintén a dolgozók szerint . És persze nagyon jók a fizetések és a juttatások is .

Úgy tűnik a legjobb munkahelyek a technológiai szektorból származnak . Az nagy kérdés , hogy például egy öntödében vagy az építőiparban és más hasonló munkahelyen hogy lehet megoldani a pihenést . Erre megfelelő módszereket kéne a cégeknek kidolgozniuk . 

Több forrásból is merítettem a cikkemhez ihletet ! Ezek a következők : National Geograpich , haszon.hu 

 

süti beállítások módosítása